24 Temmuz 2008 Perşembe

One Day As A Lion

"BİR GÜN ASLAN OLARAK YAŞAMAYI, BİNLERCE YIL KOYUN OLARAK YAŞAMAYA TERCİH EDERİM!"


Gün geçmiyor ki acayip isimli bir grup daha karşılamasın bizi. Gruplara verecek isim kıtlığı yaşandığından olsa gerek değişik isimlere rastlar olduk son zamanlarda... Bu kez ismi kadar kendi de garip oluşum var karşımızda. Rage Against The Machine'den tanıyıp sevdiğimiz nev-i şahsına münhasır kimse Zack de la Rocha bu sefer "Ben bir gün aslanken..." diye başlayarak anlatıyor hikayesini. Yanına da bir başka acayip grup Mars Volta'dan bildiğimiz Jon Theodore isimli arkadaşı alıyor; ve koyuyorlar adını: One Day As A Lion. Evet, bu ismin bir de hikayesi var, meraklısı için grubun sitesine linki biraz aşağıda vereceğim.

İlk EP'leri "One Day As A Lion" yakın zamanda arz-ı endam edecek ortamlara. 5 parçanın (Wild International, Ocean View, Last Letter, If You Fear Dying, O.D.A.A.L.) yer aldığı EP'nin açılış şarkısı 'Wild International' zaten MySpace sayfalarında kulaklara iyi gelmesi için servis edilmiş durumda. Sound olarak R.A.T.M. çizgisinden pek uzak değil O.D.A.A.L., zaten işin içine Zack'ın sesi girince bu kaçınılmaz oluyor. Farklı arayışlara ve deneysel zımbırtılara pek girmemişler anlayacağınız. Aman, zaten sabun köpüğü onlarca grup var etrafta, yazın sıcağında sevdiğimiz ve bildiğimiz bir sesi kulaklarımıza misafir ediyoruz işte. Fena mı? Değil elbette.

p.s. One Day As A Lion dinlerken ister istemez at the drive-in takıldı aklıma, özlemişim. Bir de Wild International ve Ocean View'dan güzel grup adı olur kanımca. Ve evet, bu konuya taktığımın farkındayım. :)


www.onedayasalion.org
www.myspace.com/onedayasalion

Hiç yorum yok: