25 Ağustos 2008 Pazartesi

Şeytan Diyor Ki!

C'MON BABY SHAKE YOUR BOOTY!
(ve HAFTAMIN ŞARKISI)

Evet, Ayvalık’ta başlayan ve kısa sürmesini planladığım tatil, Turunç ve ardından da Marmaris’e uzanarak (ve uzayarak) sonlandı. Her tatil döneminde olduğu gibi bilmediğimiz ve tanımadığımız bir dünyanın müzikleri kulaklarımıza hücum etti. Gerçi suçu az biraz da kendisinde aramalı insan, Marmaris gecelerini sürekli disko ve kulüplerde geçirmemin payı da yok değil bunda. İtiraf etmeliyim ki, bir ara “C’mon baby shake your booty! mode on” halde dolaşmaktaydım. Elbette her tatil döneminin armağanı bir şarkı olur bünyeye, bu tatil dönemi de Serdar Ortaç şaheseri ‘Şeytan’ enjekte edildi bana. Dönüş uçağında Bedük ile başladığım kulak pası silme girişimimi İstanbul’a ayak basışım ve hemen akabinde Scorpions konseri ile pekiştirdim. İyi de oldu... ‘Şeytan’ demişken, sakın ha küçümsediğim ve burun kıvırdığım gibi bir sonuca varılmasın. Bilakis, son derece başarılı bulduğum, matematiği belli, ağızlara sakız kıvamda bir pop hit ‘Şeytan’. Bu adam işi biliyor! Haliyle “Haftamın Şarkısı” da ‘Şeytan’.

SERDAR ORTAÇ
Şeytan
NEFES

nasip olsun en güzel aşktan bize
adımız birer hastaya çıktımı yüze bakan yok.
sanıyorlar diz çöker aşk önümüze
bu zamanlar fazla gezenlere vize veren yok.


hayat beni neden yoruyorsun,
madem çok günah,
oyunu sen bozuyorsun.
sebebi çook....

şeytan diyor ki yanaş şuna,
adını anma sataş şuna,
deli kader seni karşıma,
çıkaracak mı bilen yok

can üzülür buna taş değil,
çekilecek gibi aşk değil,
bu gönül her şeye aç değil,
doyuracak mı bilen yok.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Her yerde beynimin ırzına geçmek istercesine çalınan ve Bodrum'da günde 80 posta dinlemek zorunda kaldığım bu şarkının nasıl oluyor da sadece "Şeytan diyor ki yanaş şuna" kısmı harici hiçbir sözünü ezberleyemedim hala anlamış değilim. Hadi bunu geç, sen nasıl sevdin onu hele hiç anlamış değilim! Gerçi anlamadığım daha bi' sürü şey var; ama neyse di mi di mi :)

vic vega dedi ki...

kah "istanbul istanbul olalı", kah "condom" gibi dönemine damgasını vurmuş mühim hitlere vakıf olmamı sağlayan alt katımdaki dvd'ci sayesinde son günlerde bu şarkıya da vakıfım,.. hayaaat, beni neden yoruyosuuun,..

Ee... dedi ki...

hemen ekleyeyim, dikkatimi çeken diğer şarkılar: bengü - 'gezegen' ve asuman krause - 'kukla'.